Skip to main content
Otteluennakot

Kovakuntoiset kohtaavat Kupittaalla

Mestaruusliigan runkosarjan jännittävät loppuvaiheet jatkuvat lauantaina Kupittaan palloiluhallissa, kun sarjataulukon nelonen joensuulainen Karelian Hurmos saapuu Turkuun mittaamaan TUTO Volleyn nousukunnon. Kauden aiemmat kaksi kohtaamista ovat päättyneet karjalaisten voittoihin, lokakuussa Kupittaalla erin 2-3 ja joulukuussa Joensuussa lukemin 3-1, joten TUTO Volleylla on varmasti jotain hampaankolossa lauantaita ajatellen.

Molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä jykevässä kevätvireessä, sillä kumpikin on voittanut neljä edellistä otteluaan. TUTO Volleylla on taatusti tuoreessa muistissa keskiviikon sensaatiomainen vierasvoitto VaLePasta, kun Hurmos puolestaan kukisti samaan aikaan Tiikerit vieraskentällä. TUTO Volley ja Hurmos kamppailevat kumpikin tahollaan asetelmista pudotuspeleihin. Joensuulaiset miekkailevat neljännestä sijasta ja kotiedusta, eikä kolmospaikkakaan ole vielä täysin poissuljettu. Hurmos on neljä pistettä edellä viidentenä olevaa Savo Volleyta.

Päävalmentaja Olli Kuoksan joukot ovat tarranneet tiukasti kiinni kahdeksanteen sijaan, sillä TUTO Volleylla on kolmen pisteen johtomarginaali yhdeksäntenä kyttäävään PerPoon, jolla on enää kaksi peliä jäljellä. Tämä tarkoittaa sitä, että TUTO Volleyn playoff-paikka saattaa varmistua jo perjantaina, mikäli rovaniemeläiset jäävät ilman pisteitä VaLePaa vastaan.

Kuoksa ei usko tiiviin pelitahdin vaikuttavan tällä hetkellä myötätuulessa seilaavan joukkueen otteisiin.

  • Kun joukkueen peli kulkee keväällä, on ihan hyvä, että pelejä tulee tiiviiseen tahtiin. Pelaajien fysiikka on hyvässä kunnossa, eikä siinä ainakaan anneta tasoitusta. Pidetään oman pelaamisen taso hyvänä ja pysäytetään Hurmoksen tykit Eetu Häyrinen ja Mikko Räsänen, Kuoksa totesi lauantain avainasioista.

Kumman hurmos kantaa?

TUTO Volleyn kannalta iso kysymys on se, miten joukkue on palautunut henkisesti keskiviikkoillan kovasta voitosta ja sen aiheuttamista tunteista, onko turkulaisryhmä flow’n kannattelemana valmis pelaamaan heti ensimmäisestä pallosta lähtien vai kestääkö sillä tovi päästä peliin kiinni. Tässä suureen arvoon nousevat kokeneet pelaajat, kuten Antti Karttunen tai Akseli Lankinen, jotka pitävät nuoren ryhmän keskittymisen kasassa. TUTO Volleyn pelistä on alkanut löytyä tasaisuutta ja varmuutta, jotka ovat ehdottomia valtteja kevään otteluissa.

Hurmos on puolestaan jyskyttänyt tuloksellisesti tasaisesti läpi sesongin, Matti Alatalon käskyttämä ryhmä on salakavalasti hiipinyt jopa kärjen haastajaksi. Kotijoukkue joutuukin tekemään täyden iltapuhteen, jotta pisteet pysyvät Turussa. Joensuulaisten kiistattomia tähtiä ovat aiemmin mainitut laitapommittajat Räsänen ja Häyrinen. Räsänen dominoi tällä hetkellä ässätilastoa, kun miehen syötöt ovat uponneet kenttään 67 kertaa ässän arvoisesti. Karjalaisten puolustuksen avainmiehiä on vikkeläkinttuinen libero Tatu Hakkarainen, joka on venynyt useisiin uskomattomiin pelastuksiin. Isäntien onkin siitä syytä varautua kärsivällisyyttä vaativiin pitkiin taistelupalloihin.

TUTO Volleyn puolelta löytyy myös tilastokärki, sillä keskitorjuja Tatu Vuorenmaa johtaa torjuntatilastoa 87 pysäytyksellä ja lauantaina nähdään, puhkaiseeko vaatimaton Vuorenmaa 90 torjunnan rajan vai jääkö se odottamaan tulevaisuuteen. Vuorenmaa on usein sytyttänyt joukkuetoverinsa liekkeihin jääkylmillä torjunnoillaan. Turkulaisjoukkue on kevätkaudella esiintynyt terävästi ja peli on alkanut tuottaa tulosta myös sarjataulukossa. Kotiyleisön vahvaa tukea tarvitaan myös Kupittaan lauantaitansseissa, jotta TUTO Volleyn lento kantaa Hurmoksen yli ja kohti pudotuspelejä.

Ottelu alkaa poikkeuksellisesti vasta kello 18.00.

Liput jännityspeliin voi hankkia Seat4Me:sta, Lippu.fi:sta sekä ovelta.
Lue lisää lipunmyynnistä artikkelistamme. 

Pelin jälkeen tapahtumien läpikäynti jatkuu hallin yläkerrassa jälkipeleissä, joissa vierailee TUTO Volleyn puolelta myös valmennusta ja pelaajia.

TUTO Volley – Karelian Hurmos

lauantaina 4.3. kello 18.00

Kupittaan palloiluhallissa

– Jere Hellsten