Skip to main content
Otteluraportti

KOTIVOITTO KUPITTAALLA

By 15.12.2023No Comments

Tulihan se lopultakin!

Ensimmäinen kotivoitto Kupittaalta tuli 3-1 voitolla Karelian Hurmoksesta.

TUTO Volley – Karelian Hurmos 3-1
25–21, 25–17, 18–25, 25–21

TUTO Volley:Rastamo 19/+12, Groffier 15/+3, Lehtonen 11/+11
Hurmos: Sanches 18/+5, Marttila 16/+8, Harouk 10/+8

MVP:t
Ville Sihvonen, TUTO Volley
Nezar Harouk, Hurmos

PROlibero
Ville Sihvonen, TUTO Volley

Katsojia 313

 

TUTO Volley aloitti ottelun hermostuneesti päästäen Hurmoksen jo 12-7 johtoon.  Kotijoukkue sai pelinsä kulkemaan ja nousi ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 15-14. Osallisena oli passariksi tullut Oleksii Bulgin, jonka passit rauhoittivat joukkuetta. Hurmos nousi vielä tasatilanteeseen 19-19, mutta siitä mm. Keskisen hyvillä syötöillä kotijoukkue vei ensimmäisen erän 25-21. Erässä nähtiin rosteriin palanneen William Groffierin muutama hirmuinen hyökkäysisku.

Toinen erä eteni nopeasti kotijoukkueen 6-2 johtoon, tämä ero säilyi koko erän, TUTO Volleyn side out -pelaaminen oli varmaa erän loppuun saakka, voitto kirjattiin kotijoukkueelle 25-17. Erän kunkkuina olivat Aleksander Rastamo ja William Groffier.

Joku saattoi erehtyä luulemaan, että tänään kolme erää riittää. Näin ei tietenkään käynyt, vaan Hurmos paransi kaikkia oleellisia alueita kentällä. Vastaanotto parani selvästi, Haapakoski käytti ykköstempoa tehokkaasti ja hakkuri Sanches heräsi tehokkaaseen peliin. TUTO Volleyn pelaajat ikään kuin odottelivat, että tuleehan se kolmaskin erä niin kuin kaksi ensimmäistäkin. Erä Hurmokselle selvästi 25-18.

Neljäs erä alkoi samoin kuin kolmaskin, Hurmoksen ottaessa ohjat johtaen vielä 11-6. Oleksii Bulginin hienon torjunnan myötä taisteltiin tilanteeksi 15-15. Hyvää työtä erässä teki myös peliin tullut Tuomas Siirilä. Erän ja ottelun ratkaisu tapahtui syöttöruudussa, Hurmoksen syötöt päätyivät virheeksi ja TUTO Volleyn taas onnistuivat, erä kotiin lukemin 25-21.

Nezar Harouk, Hurmos:

– Tehtiin virheitä. On vaikea sanoa näin nopeasti mitään tarkemmin, pää on tyhjä. Neljännessä erässä oli muutama rotaatio, jotka olivat ongelmallisia meille.

Ville Sihvonen, TUTO Volley:

– Ihan hyvältä tuntuu. Ei todellakaan voi sanoa että rutiinivoitto. Tiedetään, että osataan pelata ja voittaa. Erittäin tervetullut voitto. Hurmos pisti meidät pelaamaan. Vähän tehtiin taas tämä itselle liian vaikeaksi. Kaveri päästi meidät tänään ajoittain peliin mukaan. Olen iloinen kaikkien meidän puolesta, iloinen päästö syyskaudelle. Tästä on hyvä jatkaa.

Daryl Tay, Hurmos:

– Pelin tarina on meillä edelleen sama: meillä oli 21 hyökkäystä enemmän, mutta vain kolme tappoa enemmän. Meidän pitää löytää ratkaisu hyökkäystehoihin. Reaktio kahden erän jälkeen oli joukkueelta hyvä, mutta tarvitsemme asennetta heti alusta. Olemme runkosarjan puolessa välissä, koitetaan päästä turhautumisista eroon ja pitää päämme pelissä.

Jani Niskakangas, TUTO Volley:

– Totta kai tuntuu hyvältä, tyylipisteitä ei jaettu. Nuo kolme pinnaa kyllä otan mielelläni. Ensimmäisen erän alku oli varovainen ja jännittynyt. Joska (Försti) olisi pärjännyt ihan hyvin, mutta tiesin että Olli (Oleksii Bulgynin) vaihto peliin vapauttaisi tunnelmaa. Siitä saatiin heikompi pätkä korjattua. Meillä on hyvä tilanne, kun molemmat passarit suorittavat hyvin.

Koko lehdistötilaisuus Ruudun lähetyksessä