Skip to main content
Uutiset

Keskitorjuja Eetu Lähteenmäki TUTO Volleyn riveihin kaksivuotisella sopimuksella

By 31.8.2022No Comments

Toiselle kaudelle Mestaruusliigassa lähtevä TUTO Volley vahvistaa keskitorjujaosastoaan, kun seura on solminut kahden vuoden sopimuksen Eetu Lähteenmäen kanssa. 190-senttinen keskitorjuja siirtyy TUTO Volleyn riveihin Karelian Hurmoksesta, jossa 30-vuotiaalla Lähteenmäellä vierähti kaksi edellistä kautta.

Lähteenmäen ura lentopalloilijana on poikkeuksellisen lyhyt ja nousu kansalliselle huipulle nopea, sillä keskitorjuja on pelannut lentopalloa ”tosissaan” vasta kuutisen vuotta. Viime kaudella hän saldosi loppukauden loukkaantumisesta huolimatta tililleen muun muassa 18 torjuntaa ja 12 ässäsyöttöä. Viime kausi ja etenkin sen loppu ovat jättäneet pelurille sytykettä tulevaa sesonkia varten

  • Edellinen kausi päättyi juuri tärkeimpien pelien alla jalkavamman vuoksi ja pudotuspelit jäivät kunnolla kokematta. Pelasin keväällä ennen loukkaantumista lyhyen urani parasta lentopalloa. Tämä on jättänyt varsin nälkäiseksi. Se on myös ollut alusta asti selvää, ettei homma jää kiinni motivaatiosta.

TUTO Volleyn joukkueeseen Lähteenmäki liittyy tyytyväisen iloisin mielin.

  • TUTO Volley tuntui hyvältä vaihtoehdolta, kun tiesi, että päävalmentaja ja ykköspassari ovat hyvällä tasolla ja ne julkaistiin varhain. Lisäksi seuran tapa hoitaa asioita vaikutti lupaavalta ja siihen on jo tähän mennessä saanut vahvistuksen. Oma tavoite on kliseisen ”kehittyä lentopalloilijana” lisäksi ensi kaudella ottaa vaikka vähintään yksi keltainen kortti. Oma peli kaipaa vähän röyhkeyttä verkolla. Kesätreeneissä olen joutunut vähän soveltamaan jalkojen iskutuksen kanssa, mutta kuntoutusprosessi etenee hyvää vauhtia.

Tuoreen vahvistuksen mielestä joukkueen tavoitteet voi asettaa korkealle.

  • Ihan materiaalinkin puolesta meillä on paperilla kova nippu ja vain taivas on rajana, maalailee Lähteenmäki.

Päävalmentaja Olli Kuoksa näkee Lähteenmäen oivana palasena joukkueeseen.

  • Lähteenmäki on mielenkiintoinen tapaus. Hän on aloittanut lentopallon myöhään ja sitä kautta lentopalloilullisesti vielä kehitysvaiheessa. Eetu on fyysinen lahjakkuus ja loistava avoin persoona, joka täydentää hyvin joukkueen keskitorjujaosaston, Kuoksa tuumaili.

 

 

Jere Hellsten