Skip to main content
Uutiset

Kaksinkertainen suomenmestari Risto Ruohola liittyy TUTO Volleyn ryhmään

By 19.8.2022No Comments

TUTO Volley on kauden alun lähestyessä solminut yksivuotisen sopimuksen puolustuspelin erikoismiehen kanssa, kun kaksi edellistä Suomen Mestaruutta VaLePan riveissä voittanut libero Risto Ruohola siirtyy Turkuun.

22-vuotias ja 180-senttinen Ruohola on alun perin raumalaisen Lapin Narvi-Pallon kasvatti, mutta siirtyi Sastamalaan jo juniorivuosina. TUTO Volleyn tuore vahvistus pelasi kivenkovassa mestarijoukkueessa puolustuksen lukkona vakuuttavasti läpi viime sesongin, nostellen palloja peliin vaikeistakin tilanteista.

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa on iloinen siitä, että Ruohola liittyy turkulaisjoukkueeseen ja luo liberon paikalle kovan kilpailun yhdessä Ville Sihvosen kanssa.

  • Ruohola on vakuuttava libero, hän on tottunut menestymään. Risto mahdollistaa meille vaihtoehtoja liberoiden peluutukseen. On mahtavaa, että meillä on nyt kaksi huippuliberoa, jotka kilpailevat tasaisesti peliajasta, Kuoksa tunnelmoi.

Ruohola itse saapuu Turkuun innokkaana, mutta lentopallon lisäksi valintaan vaikuttivat pelikentän ulkopuoliset asiat.

  • Halusin aloittaa varusmiespalveluksen jälkeen korkeakouluopinnot ja jatkaa silti lentopalloa, Turku oli ykkösvaihtoehto opintojen kannalta. Toki myös TUTO Volleyn hyvä valmennus ja puitteet vaikuttivat.

Nousujohteinen viime kausi tuo mukanaan uutta energiaa peliin.

  • Olen innoissani uudesta kaupungista ja joukkueesta, tosin ryhmästä löytyy useampi vanha joukkuekaveri. Turku on taas kaupunkina ihan vieras, joten siihen haluan tutustua. Tavoitteeni on tällä kaudella saada peliaikaa, josta käydään joukkueen sisällä kovaa kamppailua. Mielenkiinnolla odotan, mihin TUTO Volley kauden edetessä pystyy, kertoo kesän omatoimisesti harjoitellut Ruohola.

 

Jere Hellsten