Skip to main content
Otteluennakot

Huippukamppailu päättää TUTO Volleyn runkosarjan

By 25.3.2021No Comments

Ykkössarjan runkosarjakausi on TUTO Volleyn osalta enää yhtä ottelua vaille valmis. Perjantaina pelattava päätöskamppailu onkin samalla yksi koko sesongin odotetummista, kun Nunnavuoreen runkosarjavoittajien vieraaksi saapuu kolmantena majaileva Lempo-Volley.

Joukkueiden välillä on parin vuoden ajan nähty tunteikkaita vääntöjä. Ottelussa riittää vielä panosta, sillä Lempo havittelee vielä tosissaan kakkospaikkaa ja TUTO Volley hakee kotisalissaan kirsikkaa täydelliselle runkosarjalleen , kun joukkue haluaa päättää 20 ottelun urakan ilman ainoatakaan tappiota. Isäntien riveissä Lempon kohtaamista odotetaan vesi kielellä.

  • Saadaan täydellinen kruunupeli tälle runkosarjalle. Lähdemme hakemaan tästä pelistä täydellistä kenraaliharjoitusta pudotuspelejä varten, jossa näytämme oman tasomme ja säilytämme sen läpi pelin. Mihinkään muuhun emme varmasti ole tyytyväisiä, totesi TUTO Volleyn libero Roope Siliämaa intoa puhkuen.

Perjantai-illan taistelupari kohtasi toisensa viimeksi marraskuussa, jolloin TUTO Volley kävi hakemassa pisteet Hakkarista erälukemin 1-3.Tuossa pelissä TUTO Volleyn paras pistemies oli Einari Koivisto, joka nakutteli kasaan 16 pistettä. Lempo-Volleyn pistenikkari oli Kasper Pennanen 18 pisteellään.

Koko kauden mitassa pirkanmaalaisten tehokkaimpia pelaajia ovat olleet Tuomas Sillanpää, jonka saldona on 198 pistettä ja Tomi Rumpunen, jolle on kertynyt 190 pistettä. Näillä lukemilla valloitetaan Ykkössarjan pistepörssin sijat kymmenen ja kaksitoista. Tiukoista marginaaleista joukkueiden välillä kertoo myös se, että turkulaisten tehokkaimmat Koivisto (212 pistettä) ja Ossi Rumpunen (186 pistettä) löytyvät sijoilta kuusi ja kolmetoista.

Viime viikonloppuna molemmat joukkueet hakivat voitot vieraskentiltä, kun TUTO Volley kukisti nuorella rosterillaan Napapiirin Palloketut varmasti erin 0-3. Lempo-Volley puolestaan kävi hakemassa kolme pistettä Nurmon Jymyltä numeroin 1-3. Lempääläläisten kevätkausi on sujunut mukavissa merkeissä, sillä kymmenestä ottelusta on tullut kahdeksan voittoa. Ainoat tappiot tulivat helmikuun lopulla vieraissa Iskulle ja East Volleylle.

Perjantai-illan mittelö pitää sisällään monia kaksinkamppailuja, kuten esimerkiksi keskitorjujajättien Sten Kruudan ja Tuomas Koppasen välinen taistelu. Kaksikko kävi viime kohtaamisessa muutaman kerran tiukkaa sanailua verkon läpi, joten jännitteitä on olemassa. Puolustus- ja torjuntapelaamisen onnistuminen saattaa nousta suureen rooliin ratkaisupalloissa, joten kaksikolla on myös isoa pelillistä vastuuta luvassa.

Passariosastolla kohtaavat puolestaan kokemus ja nuoruus, kun TUTO Volleyn kapteeni Jani Puputti saa verkon toiselle puolelle vastaansa 18-vuotiaan Saku Tuomivaaran, joka on tämän kauden aikana noussut juonikkailla otteillaan esiin Lempo-Volleyn miehistöstä. Hyvät otteet passarin paikalla on palkittu myös muutamalla Mestaruusliigan ottelulla Akaa Volleyn riveissä. Puputti on pelannut hyvin läpi koko kuluneen sesongin ja on onnistunut hyvin löytämään TUTO Volleyn hyökkäyksestä aina ne pelaajat, joilla peli kulkee. Runkosarjan päätöskamppailuun Puputti saapuu levänneenä pohjoisen reissun jäätyä mieheltä väliin. Kapteeni haluaa varmasti johdattaa joukkueensa voittamattomina pudotuspeleihin.

Yleispelaajien tontilla käydään aina yhtä mielenkiintoinen veljeskamppailu, kun Rumpuset Tomi ja Ossi ottavat mittaa toisistaan. Molemmat ovat iso osa oman joukkueensa hyökkäyspelaamista ja he kykenevät nappaamaan tiukoilla hetkillä joukkueen ”reppuselkäänsä” ja kohti voittoa. Pistepörssistä veljekset löytyvät peräkkäisiltä sijoilta vain muutaman pisteen erolla, joten siinäkin mielessä kamppailusta löytyy panosta. Kuluneiden kahden viime kauden aikana TUTO Volleyn ja Lempo-Volleyn kohtaamisissa on ollut erityisen sähköinen tunnelma, johon oman mausteensa tuo juuri Tomin ja Ossin välinen kaksinkamppailu.

Ottelu pelataan valitettavasti edelleen tyhjille katsomoille koronarajoitusten vuoksi, mutta TUTO Volley näyttää ottelun suorana lähetyksenä omalla Solidsport-kanavallaan.

TUTO Volley- Lempo-Volley perjantaina 26.3. kello 19.00. Nunnavuoren Palloiluhallissa ja TUTO Volleyn Solidsport-kanavalla.

 

Jere Hellsten